Dag två i Japan: Disney land Tokyo!

Hallåååå! Idag har vi varit på Disney land Tokyo. Det var helnajs! Kan dock meddela att det blåste in en liten vårstorm över Tokyo under dagen, vilket gjorde det mindre kul att köa i timmar. :( I alla fall så var det mycket trevligt. Verkligen en helnajs upplevelse :D Nu sitter jag och Natsumi i vårt hotellrum i Tokyo. Imorgon tar jag *le shinkansen (bullet train/snabbtåg) till Kyoto. 

Haha, upptäckte en liten pojke i kön in till Disney land idag som stirrade på mig och drog i sin mammas arm och pekade. XD Så söt. Kanske inte har hunnit se så många utlänningar än?

Hm, just det. Vi åkte bil till Tokyo idag och då åkte vi på typ motorväg. Vägarna där är byggda rätt högt upp, så när man fick en skymt mellan väggarna eller vad det är, så såg man typ rakt ut över stan. Jag tror att det behöver upplevas, för jag tyckte inte riktigt att det fastnade på bild. Det är typ som ett hav av hustak. Alla möjliga olika sorter, som är så nära varandra att det är svårt att tro att det faktiskt går att gå emellan. Titt som tätt ser man heller ingenting för att det kommer så otroligt STORA byggnader och skymmer sikten. Jag tänkte nästan att det kunde bo en miljon människor bara i en sån byggnad, småstadstös som jag är. x) Fick också se Tokyo tower och Tokyo sky tree, vilket jag tyckte var azum. 


Här är en halvkass bild som jag tog från bilen. 


Vad gillar ni min nya villa? ;D;D


Jack Sparrows hatt med... Musse Piggs öron? O_o


Natsumi :3


Det smakade intressant och ganska gott!


Pudding typ, det smakade också gott! :>


Fint packad, väldigt god pizza. Äntligen i lagom storlek!Förresten så gick jag in i duschen med klockan på handleden fortfarande förut. Blev lite ångestladdat där ett tag tills jag kom på att jag kan dyka med den till hundra meters djup. Phew! God natt!

xoxo, Bea

Dag ett i Japan

Ja, hej! Idag är jag i Japan hos Natsumi! Planet var sent från Doha, men det gick bra ändå. Det var ett ganska stort plan... Jag tittade på halva "One day" och sen tittade jag på Harry Potter och de vises sten, så att jag kunde sova lugnt. (Y) 

Jag vet inte riktigt hur jag klarade mig på Kansai, flygplatsen i Osaka. Vi som skulle vidare till Kansai skulle gå in, åka iväg med en typ av tåg/spårvagn, gå igenom en sån där pipgrej/scanna väska och sen åka tillbaka. Alla pratade japanska där. Jag har märkt att folk inte pratar engelska nånstans här för den delen... I alla fall så följde jag strömmen och lyckades hitta tillbaka till gaten sen. Den sista biten till Kansai var över snabbt. Även i Kansai hade jag lite problem med förståelsen. Det var en man som viftade med ett "kaardo" som jag skulle fylla i. Okej, sa jag och fyllde i kortet. Någonting stämde inte och han ville se andra papper och jag förstod ingenting. Bra, bra. Men jag lyckades i alla fall till slut leta upp adresser och nummer så att jag fick gå och lämna fingeravtryck och ta kort. Jag hämtade min väska och skulle visa upp mitt pass, men då var det plötsligt något mer som skulle fyllas i. Trött som en tokdåre och kissnödig så jag kunde sprängas gick jag tillbaka, fyllde i papperet och fick till slut komma ut och träffa Natsumi, som hade väntat större delen av dagen.

Vi åkte natt-tåg. Det var proppfullt. Sådär riktigt proppfullt, så personer stod i dörren och överallt, men vi klämde oss på. Nu går det inte mer, tänkte jag, men jodå! Ni ska bara veta hur duktiga japaner är på att pressa in sig i små utrymmen!

Idag har jag och Natsumi gått runt här i krokarna, jag har käkat dango, vi har besökt ett gammalt samurai-hem och hon har visat mig runt rent allmänt, visat mig tempel, hennes gamla skola och sådär. 

Jag är i Japan! :D Och nu ska jag smaka en rosa japansk bakelse som ser ut och känns som en stor snigel, men som är gjord av ris (som det mesta här är).


Natsumi vid ingången till ett tempel.Dango :>Såna här stod på båda sidorna vid ingången av templen och skrämde bort onda andar eller något sånt. Jag tyckte att de var ganska läskiga, men de är bra. (Y)Natsumi går in till samurai-bostaden.Gillar verkligen arkitekturen, det att man kan öppna upp alla rum typ, och att man kliver upp ett steg när man går in (och lämnar skorna på marken ofc)Soja från en fabrik som ligger här. :)


xoxo, Bea


I Doha och väntar...

Idag har jag lämnat Sverige. Det var tungt, men nu är jag på väg. Jag sitter i Doha och väntar på nästa flyg. Det är fortfarande en massa roliga timmar kvar som ska fördrivas innan det är dags. I högtalarna talas det arabiska (ganska säker på att det är det iaf xD) och i taxfreen säljs Koranen som ljudbok. Här blir man kallad "madam" vilket jag finner högst artigt. Jag trivs att bli tilltalad så, det låter så fint på något vis. x) 

Resan gick bra. Jag var lite nervös för om jag skulle bli flygrädd, men det var faktiskt så att jag tyckte starten var så rolig att jag nästan började skratta. Nu längtar jag lite till starten för nästa flygning. x)

Jag sov kanske två timmar i natt. Min dygnsrytm är ju lite rubbad. Tjugo i fem gick jag upp, vid fem var vi iväg och framme på Arlanda var vi... äh, jag minns inte och det är oväsentligt. Det var riktigt jobbigt att åka ifrån familjen, men men. Vad gör man inte liksom. På vägen hit till Doha såg jag på en koreansk film (nästan hela, vi hann landa innan slutet D:) och på Skönheten och odjuret. Jag har läst, sovit lite, käkat och lyssnat på Harry Potter. Jag undrar hur mycket jag kan dryga ut på saker och ting innan jag får slut på batterier överallt, slut på idéer i hjärnan och slut på ork att hålla mig vaken. Pest och pina, men som sagt, vad gör man inte. XD 

Jag hittade gratis wifi, vilket faktiskt var väldigt skönt. Inte bara för att jag nu har något att göra en stund, utan också för att det känns så normalt och vanligt att vara inne på facebook och se mina vänner online, skriva och läsa bloggar och... eh ja, det är väl det jag gör med internet visserligen. 

Jag längtar tills jag kommer fram och träffar Natsumi, sen längtar jag tills jag står bekvämt med fötterna i Kyoto och är van vid det. Allt känns så himla konstigt och förvirrat just nu. Nej, jag vill få in rutinerna så fort som möjligt. 

Suck, mitt plan har inte ens kommit upp på skärmarna än. Känns ju skönt. Jag får återkomma när jag är framme hos Natsumi, tror jag. Har inte så mycket mer att berätta, förutom att jag har fem smälta påskägg av choklad i fickan. Den här tröjan ska tvättas, med andra ord. God natt på er.

xoxo, Bea the TIRED

Halvvägs där med tumspasmer!

Jaha, idag har jag packat och gått runt i huset. Eftersom vädret var så fint så intog jag och brorsan vår lunch ute på altanen. Nu är det lite nervöst och väldigt peppat; har lyssnat på soundtrack från Mulan idag och det gör en peppad. Och "What a feeling". Jag såg på Flashdance igår och den låten har spelats med jämna mellanrum sen dess. Pepp pepp pepp! Vårkänslor och pepp! Lite ledsamt att lämna allt och alla, men jag kommer ju tillbaka om ett år. Nu ska jag bara tänka på mig själv och unna mig att uppfylla en dröm och ett livsmål! Oh yes. What a feeeeeling! 

Nu till något helt annat: Jag har haft spasmer i min hand hela dagen. Tummen har vickat fram och tillbaka som den vill i många timmar till och från. Hur kan det komma sig? Är min tumme flygrädd? Jag hoppas inte det!

xoxo, Bea

With a little help from my friends

Jag känner mig så himla lyckligt lottad för att jag har så stöttande familj. Det är inte bara det att de tror på mig, hjälper mig med förberedelserna inför språkresan och hela tiden visar att de älskar mig, de ändrar också sina egna planer och anpassar sig för min skull. Mamma och pappa planerar att komma till Japan för att hälsa på i sommar. Farfar tog tid idag för att se ut en klocka med mig, eftersom jag tydligen behöver en. Mormor och morfar åkte ända till Bålsta för att hjälpa mig när jag skulle flytta.

Jag har också väldigt stöttande vänner, som uppmuntrar mig, lugnar mig när jag är nervös eller rent av panikslagen mitt i natten, och delar min glädje när jag är glad. Jag fick ett porträtt av Emilia idag, som hon hade ritat av mig. Tillsammans med det fick jag ett litet brev med uppmuntrande ord. Känns skönt att få det av någon som också har åkt bort en längre tid (hon är au pair i Skottland). Både porträttet och brevet är redan nerpackade tillsammans med bilder av mina vänner och brorsan och mig. 

Imorgon är sista dagen i Sverige på ett år och den ska tillbringas med att packa, titta ut studentbilder (ja, såhär sent) och kanske äta lunch med farmor. På tal om farmor så fick jag ett halsband av henne idag med en liten skyddsängel.

På tal om halsband så fick jag ett halvt halsband av Hanna idag. Ett halvt "Best friends"-hjärta hänger nu runt min hals och det kommer antagligen växa fast där. <3


xoxo, Beatrice

Hammerfall
Släktkäk

Idag har den närmaste släkten varit här och käkat vegetarisk och animalisk lasagne, citronmousse och tårta. Farmor var kocken som låg bakom festmåltiden. Det var trevligt, men nu har jag sagt hejdå till nästan alla för det här året. Ska in till Karlstad och äta lunch och titta på klockor med farmor och farfar imorgon bara.Allt av Bon Jovi

Igår var jag på konsert med Hammerfall, vilket var riktigt bra. Synd på alla stora, svettiga medelålders män som vinglade runt framför mig bara. Tycker det är intressant att folk faktiskt inte alls visar hänsyn mot kortingar som jag. Oh well. En del är trevliga, men när de är fulla så slutar de ju täka, verkar det som. Hammerfall spelade bra dock, så det var fiwnt. 

Jag har fått en ny dator av pappsen i tidig födelsedagspresent. En Asus. Det säger inte mig särskilt mycket, men men xD Den är mycket bättre än min gamla i alla fall. (Y) Jag har fixat Winamp och ett par snygga skal till det och nu har jag gjort en lista med allt av Bon Jovi. Jag ska nog fortsätta med listor. Jag gillar listor. Hm... Jo, jag sitter och lyssnar på Bon Jovi alltså och väntar på att Hanna ska dyka upp i dörröppningen så att vi kan spela Mario Kart. Ikväll blir det chillkväll på The Leprechaun för sista gången i år. Dags att ta farväl av vännerna. :C

Förresten så fick jag ett telefonsamtal från min studievägledare på Study international igår och hon har bokat ett rum åt mig natten till den andra april (då jag börjar skolan) och hon berättade hur saker kommer gå till och sådär. Det verkar som om i princip allt är klart på så sätt... ;o Hon har skickat kartor över campus åt mig också haha, kan behövas!

En till rääättså trevlig nyhet är att jag ska till Disney land Tokyo med Natsumi den 31a mars :D Yeay! Kommer att bli awesome! Jag vet typ inte ens vad jag kan förvänta mig, men jag VET att det kommer att bli kul! Jag kommer säkert gå runt och dregla haha ;)

xoxo, Bea :3

CDON och Swedbank

Tja.
Jag kom på att man inte får ha på telefoner på flygplan.
Jag kom på att jag lyssnar på musik genom min telefon.
Jag kom på att jag kommer ha fett tråkigt under resan.

Så jag köpte en MP3. En liten, enkel en med 4GB för 399 kronor. Det tyckte jag var helt lagom. Och jag måste faktiskt säga att jag tycker CDON.com är riktigt bra. Jag beställde den i söndags, den skickades igår (måndag) och kom fram idag (tisdag... det är inte onsdag än säger vi). Just nu testar jag den och den verkar fungera som den ska. Kände att jag inte behöver något fancy heller. Tycker faktiskt att den är lite snygg :'D

Btw, så var jag på banken idag och är med andra ord ca 30 000 kronor fattigare än när jag vaknade imorse. Yeay!

xoxo, Bea

Visum

Idag klev jag upp strax före nio och flängde runt här hemma, åt frukost i förbifarten, duschade och plockade med mig allt som skulle med till Stockholm. Det är ju nämligen så att man personligen måste hämta ut sitt visum på ambassaden när det är klart, så jag blev tvungen att återvända trots att jag egentligen inte alls kände mig peppad på att göra det.

Tågresan var som tågresor brukar vara, lite trista, men ändå rätt härliga. Jag slumrade, lyssnade på musik och kikade faktiskt i min kursbok i japanska. När jag kom ut på Vasagatan i Stockholm så möttes jag av en häftig blåst och snö. Snö?! Och jag som tyckte att det var varmt nog för att gå utan jacka imorse, heh. Det fick man ju ångra ganska hårt. I vilket fall som helst så var jag framme 13:20, men ambassaden öppnar inte förrän 14:00 (besökstider mån-fre 09:30-12:00 och 14:00-16:00) så jag gick runt på Åhléns city och kikade ett tag innan jag drog iväg (med buss 69). Märker ni att jag ger all fakta ni behöver ifall ni också vill till ambassaderna? ;D;D;D

På ambassaden gick det fort och nu har jag mitt visum. Det går ut den 13e mars 2013, så jag kan nu försäkra alla som undrar att jag kommer att vara hemma och fira St. Patrick's day även nästa år. ;)

Eftersom jag skulle åka med farmor och farfar hem (som varit i Stockholm på begravning) så var jag tvungen att bränna ett par timmar i storstaden. Vad gör Bea då? Då tar hon vägen till det etnografiska muséet. Museiparken ligger ju precis vid ambassaderna, så. De har en ganska intressant utställning om Afghanistan där just nu. Om nån vill dit så vet ni vad som finns där nu i alla fall. 

Efter museibesöket åkte jag in till centrum och höll på att bli tokig på allt folk. Jag gillar inte att riskera att gå in i folk precis överallt, och ljudet är så himla jobbigt tycker jag. Men jag behövde inte stå ut särskilt länge innan farmor och farfar kom och hämtade mig. Nu sitter jag hemma igen och har det gött. Imorgon ska jag troligtvis till banken med min faktura, för jag fattar ingenting av den.

Ha det gött!
xoxo, Bea


Bild från etnografiska och utställningen Afghanistan.

Hockey?

Hej hallå! Tjo. 
Förutom att dega på Glada ankan efter att ha insett att Leprechaun var för fullt för att vi skulle komma in innan de stängde, så tittade jag också på hockey igår. Det var ju trots allt Färjestad som spelade mot HV71 (och förlorade?! D:) så jag tänkte att jag lika gärna kunde kika på matchen. Min kusin har fyllt år, så släkten var samlad hos honom för att fira. TV:n stod på och alla suckade tungt när HV71 satte tredje, fjärde och femte målet.

Men det jag egentligen vill skriva om här är dubbelmoral. För efter att ha tittat på hockey så inser jag hur brutala männen ute på isen är. Det är ju som om de inte alls kan tänka och inga lagar eller regler gäller längre. Hur kommer det sig? De slåss ju för fan. Det hade aldrig varit okej någon annanstans. Ändå är det helt och hållet accepterat när det syns i sportsammanhang. Bara där har vi dubbelmoral så det skriker om det. Men jag tänker nog gå lite längre än så.

Många vuxna och äldre tycker att spel (datorspel, TV-spel) är hemska och gör barn och unga "våldsamma". Det är väl lätt att skylla problemen med misshandel, mord osv. på spel i stället för på uppfostran eller mobbning exempelvis, eftersom det är lättare att bara förbjuda ungarna att spela. Det brukar ju faktiskt finnas åldersgränser på våldsamma spel och filmer. Föräldrar förbjuder sina barn att hålla på med sånt eftersom de tror att det inte är bra för dem. Sport däremot, det får de se på. Jag har aldrig hört talas om någon som har blivit bortsjasad från TV:n som liten när pappa skulle se på hockeymatch. Men varför skulle det ha mindre inverkan på barn än vissa spel, bara för att det är på isen? Jag använder hockey som exempel eftersom det var det jag såg på, men det gäller andra sporter också. Boxning ska vi ju inte ens tala om.

Jag har spelat våldsamma spel. Jag är ju en av de där ungarna som växte upp med TV-spel och datorspel. Jag hade vänner som spelade, brorsan spelar än idag. Men jag har aldrig mött någon "gamer" som har varit våldsam. Jag tror snarare att man får ur sig lite ilska genom spelet så man slipper ta ut den på andra. 

Okej, nu ska jag bara klargöra här. Jag är inte emot sport alls (utom typ boxning D:) och inte heller är jag emot spel. Jag tycker dock att alla de där testosteron/adrenalin-proppade männen ute på isen kan ta och chilla lite. De har trots allt en del väldigt unga idoler, och hemma eller i publiken kanske deras egna barn sitter och tittar. 

Spel, precis som med allt annat kan få ha en gräns. Jag tycker inte att små barn ska se på TV heller hela dagen. Det är bra att det finns åldersgränser på spel och filmer. Men det borde finnas det på vissa sporter också egentligen.

Nu har jag nog trasslat in mig i mina egna ord lite, men jag hoppas att det jag har skrivit är förståeligt x)


xoxo, Bea

Trevlig dag med Therése

Förresten så har jag varit en snabbis på stan med Therése och kikat runt lite. Har införskaffat en asiatisk kokbok och ett japanskt lexikon, samt underkläder eftersom de jag har mirakulöst har börjat bli utslitna allihopa precis innan avresan.

Imorgon är det St Patrick's day, och som tur är så har vi en skitmysig liten pub i Karlstad där det troligtvis kommer vara fantastiskt trevligt att befinna sig då. The Leprechaun. Ni hör ju på namnet. The Leprechaun. Där brukar man kunna hitta mig och mina vänner och det är alltså även där man hittar oss imorgon. Vi ska ha det mysigt och glatt och jag har lovat Therése en massa smaskigt tjejsnack, så det blir garanterat succé! ;)

xoxo, Beatrice

Att betala hyra

Hej. Idag har jag fått en faktura. Fakturan är på hyran för ett halvår i Kyoto, Japan. Jag fick inte det rummet jag helst ville ha, men ibland får man bita i det sura äpplet och köpa sig en cykel när man väl kommer dit helt enkelt. Enkelt och enkelt, förresten. I vilket fall som helst så har jag fått fakturan. Hyra för sex månader är inte billigt, förstår ni. Vilken tur att jag ska bli student i nudlarnas hemland, don't you think?

Jag och pappa har räknat, och kikat runt på CSN och fakturor, kollat veckor, räknat lite till... och kommit fram till att jag trots allt bör klara livhanken även efter att fakturan är betald och hyran för resten av året är betald och räkningarna är betalda osv osv. Jag överlever. Men det är inte så konstigt. I'm a survivor! Hehehehehehe. Ok, men seriöst, lite orolig blev man ju där ett tag. 

"Hur många veckor skulle de här pengarna räcka till, sa du?"
"Hm... tjugo?"

Det är inte lätt, inte. Men det ordnar sig. :)

xoxo, Bea

Ändrade planer

Som jag skrivit tidigare, så hade jag planerat att åka till Linköping den här helgen. Nu visade det sig dock att Therese inte kunde åka dit och Anna (som vi skulle ha hälsat på) åker hem till Karlstad i stället. Jag är lite besviken, men nu har jag i alla fall helgen på mig att ta det lugnt, förbereda mig inför flytten och sådär. Och eftersom Anna kommer hem så kan vi ju träffas ändå! :)

Känns ganska trist att behöva åka till Stockholm ändå bara för att hämta ut mitt visum och mitt pass dock. Det blir ju bara en dagstripp dit och tillbaka, helt ensam. Kul! Jag kommer nog vara rätt trött när jag kommer hem igen, men men. Som sagt, så har jag helgen på mig att chilla. ;)

xoxo, Bea

Note to self: Ta det lugnt

Känner att jag har varit väldigt bra på att boka upp mig den senaste tiden. Känner att jag börjar bli tokig av att åka runt som jag har gjort den senaste tiden. Och min telefonräkning kommer bli huge på grund av alla sms-biljetter jag har köpt den senaste tiden. 

Men imorgon ska jag chilla. Ska inte göra någonting, bara sitta hemma och dega och kanske packa lite. Det kommer att bli skönt. :) 

Ja ni, gott folk, ibland gör man dumma saker. Det är inte ofta jag faktiskt ångrar saker jag har gjort, men när jag har varit riktigt dum, då har jag rätt svårt att förlåta mig själv. Det är dock ganska svårt att spola tillbaka tiden, om än inte omöjligt, så det bästa är att bara gå vidare. Skit samma. Be om förlåtelse om man kan, sen bara skita i det. Det är dagens sanning. Let it be, let it beeee~~

xoxo, Bea