Min största svaghet

Jag borde verkligen hålla mig borta från Akademibokhandeln. Eftersom jag inte hade någon lektion idag, så tänkte jag kika runt efter julklappar, men mina steg förde mig till bokhandeln. Det var nästan som om jag ingenting kunde göra för att stoppa fossingarna. Väl inne, grabbade jag snart tag i fyra böcker, men jag sållade bort två, som tur var. Väl på bussen hem kikade jag förstrött på förstasidorna, men ena prologen fångade mig så kraftigt att jag knappt kunde sluta läsa. Jag har börjat läsa Wheel of time. Vad har jag gett mig in på? Det kommer att ta år för mig att komma igenom dem. Alla stackars olästa böcker i min bokhylla <3 (Hannas och Hamphus bokhylla atm)

Jag har banankladd på min kurslitteratur också. Jag tog med mig "Vems islam?" av en snubbe med jobbigt namn, så att jag kunde läsa på bussen. Jag tog också med mig en banan, men tydligen behandlade jag den inte särskilt bra eftersom den bajsade på mina grejer. Oh well.

Nu måste jag plugga lite. Hare fiiiiiwnt!

Mina fina nyinköpta böcker:Grattis på första advent

Indeed, grattis kamrater, för idag har det varit första advent heeela dagen! Jag har firat med plugg om islam, nudlar och facebook. Sen har jag och mina fina roomies firat med glögg, pepparkakor och Fanny och Alexander. Det var trevligt. Mandlar är riktigt gott. Speciell smak på något vis.

Jag skalade mandlar förut genom att värma dem i vatten och sen ploppa loss dem ur skalet, vilket är ett ganska roligt tidsfördriv. De flög runt i hela köket.

Jag har också inhandlat biljetter till Karlstadstrakten som jag har för avsikt att nyttja på fredag. Returbiljetter har jag också, men de är inte lika intressanta att skriva om. Helgerna efter den som kommer (då jag kommer att vara hemma i Värmland) är helgerna då jag firar mina tentor. Först efter att jag har skrivit dem alltså.

Jag behöver en ny plånbok, den jag har faller sönder och jag har börjat få så himla många kort att de nästan inte längre får plats. En oförutsedd bieffekt med att växa upp: Plånkan förlorar sin tillräcklighet. 

Är det sovdags nu, tro? Troligtvis inte.

Vill jag bo i Kyoto?
Heeeell yeah! *Taggar*

xoxo, Bea

Soppa är den varmaste maträtten ever

Jag tycker om att göra soppa. Det är något stimulerande med att röra om i grytan.
Jag tänkte göra köttfärssoppa. Sen upptäckte jag att vi inte har någon potatis. Sen upptäckte jag att vi inte har paprika. "Vad sjutton har vi då?" tänkte jag. Det finns massor med ingredienser, men inte när man ska tillaga något. 

Jag hittade mackaroner. Nu käkar jag en glödhet köttfärssoppa med mackaroner som smakar ganska mycket tomat. Bättre blir det nästan inte. 

Idag har det varit filmmaraton och skrivmaraton. Jag har pluggat, researchat mytologier och sett på film. Harry Potter, Titanic och nu Chocolat. Eftersom jag är ensam hemma så har jag inte heller någon tröja på mig. Skönt. Jag beställde också Popol Vuh (google is your friend) precis alldeles nyss, det ska bli intressant att läsa den! 

Nu ska jag återgå till min soppa och Chocolat, sen ska jag skriva. Jisses, vad tillfredsställande det är att skriva. Och att röra.

xoxo, Bea ;D;D

En ganska vanlig torsdag

Jag börjar inte känna mig riktigt hemma någonstans förrän jag lärt mig att utnyttja stadsbussarna. På senare tid har jag upptäckt vilken fantastiskt användbar linjetrafik som finns i Uppsala. I stället för att kliva av vid Ekonomikum och gena över gamla kyrkokården, eller tvärsa rakt igenom shoppingdelen av Uppsala (med den enda gatan man inte får cykla på) och Fyrisån, så har jag nu börjat kliva av på Klostergatan, korsa den stora vägen med alla röda och gröna gubbar och ta bussen från stadshuset upp till Slottsbacken eller Engelska parken. Bussarna går hela tiden och stannar alldeles utmärkt. Ja, jag är lat. Jag hade kunnat gå. Men om jag har betalat 750 kr för ett busskort som jag kan använda överallt och bussarna går så bra som de gör... varför inte utnyttja det?

Idag hoppade jag av i Slottsbacken (jag har turistat vid Uppsala slott, jättefin utsikt) cirkulerade Carolina Rediviva med stora steg och satte fart mot Uppsala universitet. Den språkliga fakulteten, som ni kanske förstår. (Hej, jag pluggar hindi.) Gräsmattan har blivit till gegga och jag gled i stort sett fram. Vet ni, det är inte så lätt att gå i gegga. Det finns viss risk för halka och sådär, men jag är inte rädd för något (utom zombieskjulen här utanför när det ärmörkt) och jag utmanade hela Engelska parken. Den lyckades inte stoppa mig. Väskan studsade mot min överdrivet välformade rumpa där jag gick. Träden har släppt sina löv. Det har regnat. Det har varit dimma. När hade vintern tänkt komma? Det verkar som om det inte snöar i den här delen av Sveriga. Vad hände med den första snön? Det känns som om jag har missat den eller någonting, brukar den vara såhär sen?

Framför klassen pratade vi senare om Mayapur och tempelbygget där. Vi pratade om Hare Krishna-rörelsen och om släkten Ford, bilmärket Ford. De är av yttersta relevans för varandra, förstår ni. Ford är i alla fall väldigt relevant för Hare Krishna och tempelbygget i Mayapur. Troligtvis enbart på grund av pengarna. Det är lite trist när folk bara bryr sig om pengar... Oj, nu kom jag av mig här. 

Jag köpte mig en B&J's Half baked. Jag vet inte om det var för att jag förtjänade en eller om jag behövde tröstäta efter redovisningen. Imorgon ska jag börja plugga mera inför tentan. Tentorna. Till helgen vet jag i alla fall vad jag ska göra... 

(För de trögförstådda: Jag menar att jag ska plugga.)

Som ni förstår så stormtrivs jag i Östsverige. (Srsly, vilket landskap bor jag i?) Jag har kommit att tycka väldigt mycket om Uppsala. Tråkigt nog så känner jag inte samma entusiasm inför Bålsta. Jag vet två saker: När jag återvänder till Karlstad i sisådär två, tre månader, så kommer jag att sakna Uppsala. Men jag kommer inte att sakna Bålsta. 

Är det bara jag, eller borde inte fotbollssäsongen vara över vid det här laget? Jag ser fortfarande lag som spelar nere i Bålsta ibland. Det ser supertjusigt ut. Fina upplysta fotbollsplaner som faktiskt sjukt nog fortfarande är gröna i rätt ljus. Men jag antar att det är som med allt annat. I rätt ljus är allt snyggt.

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Sova en snabbis. Natti natt, kära blogg och ni som kan tänkas läsa den. :)

xoxo, Bea ;o

Visumansökan

Skickade min visumansökan imorse och det känns bra att ha det gjort. Hoppas inget är fel nu, så att jag måste göra om någonting.

Imorgon ska vi snacka. Min grupp har muntlig redovisning om det nya Hare Krishna-templet som byggs i Mayapur (säger jag som om alla vet precis vad jag menar). Jag är faktiskt bara måttligt nervös. Jag tror att det kan bli ganska kul faktiskt, om man inte får... tunghäfta. Men det tror jag inte. Jag blir lugn av tanken att det finns de som tycker att det är jobbigare än vad jag tycker. Taskig jag känner mig nudå XD

Läste förövrigt precis ur "Över näktergalens golv". Om någon läser den boken och inte gillar den så har den personen seriösa känslomässiga problem. Sök hjälp, typ. (Mer politiskt korrekt: Alla har olika smak, och jag respekterar det blablabla...)

Jag har snygga passfoton hihihi <3Att leka med ord

Le "hej, jag har tråkigt när jag har för mycket att göra för att orka göra något alls":

 

Att hitta en groda i sin tékanna.

Jag samlar på tékannor. Tékannor är vackra, ibland. Ibland inte. Inte ofta hittar man dock grodor där i. I tékannor borde inga grodor leva, men leva borde de få göra.


Att finna tår i sina skor.

Jag samlar på skor. Skor är roliga att ha många av. Av paren jag har så är ett finast. Finast är paret med tår i. I skorna borde tårna inte stanna kvar, när foten har gått sin väg.


Att leta efter sina tankar.

Jag samlar ihop mina tankar. Tankar är bra att ha, i viss mån. Mån om tankarna är jag. Jag slarvar bort dem ibland, men jag är duktig på att leta.


Att skrämma en mask

Jag samtalar med en mask. Mask har man om man inte vill bli sedd. Sedd är min mask som jag samtalar med. Med hjärtat i halsgropen slingrar den sig, den vill bära mask kanske.


Att se en man i taket.

Jag ser en man i taket. Taket är snett; det är också han. Han frågar om vägen. ”Vägen är ditåt” och han lyfter på hatten. Hatten trivs på hans huvud.xoxo, Bea ;D;D

Ekorre

Har lite halvt panik om min visumansökan. Jag måste skicka in den den här veckan så att Study international hinner läsa den och skicka vidare den till skolan i Kyoto. Så idag har jag sprungit runt och letat efter en fotoautomat till mina passfoton. Jag hittade rätt till sist. (Y) Jag tror att allt är klart nu, men jag ska gå igenom det en gång till innan jag skickar in ansökan imorgon bitti.
Plugget är också på väg att bli riktigt intensivt nu. I början var det lugnt, när vi bara gick hindi A, men när de körde igång med kulturbärande religioner så blev det plötsligt lite svårare att hänga med. På torsdag ska vi ha muntlig redovisning och jag känner mig lite tokig i huvudet. Desorienterad bland papper, plugg och tempel, böcker som ska läsas, brev som ska skickas, vänner som ska besökas och glosor som ska läras in på ett nytt alfabete. För inte nog med att planeringen inför språkresan känns ganska intensiv och att jag faktiskt avskyr muntliga redovisningar, utan det ska även skrivas ett PM och två tentor innan jag kan vila ut under jul. Varför, varför, varför kunde de inte dela upp tentorna lite? Och hur kommer det sig att vi är de enda som har tentor på lördagar...
Men jag ska inte klaga. Jag såg två ekorrar igår.

Välkommen hit, välkommen hem.

När man närmar sig Uppsala så står det typ en boll på ett slags podium där det står "Välkommen hit, välkommen hem". Man känner att man har kommit rätt, för var är rätt om inte hemma? ;) Så nu välkomnar jag er till min nya blogg, för alla mina gamla bloggar är... well, gamla.

Nu vill jag sova. Eller nej, jag vill läsa. Sagan om klanen Otori. Eftersom jag aldrig någonsin får nog. Fantastiska, älskade, underbara böcker <3

Nattifnatt!