Förberedelser

Tjo! Idag fick jag besked från CSN om att jag får studiemedel och sånt, men eftersom jag fick en ny faktura med ett högre inbetalningsbelopp förra veckan, så har jag nu ändrat på en gång och skickat in nya grejer. Nu har jag på tal om det fixat BankID, eftersom jag tyckte det vore så jobbigt att skriva ut och skicka blanketterna med posten igen. 

På torsdag eller fredag så är min bindningstid hos Telia över också. Tur att jag sa att jag bara ville ha ett års bindningstid. Eftersom jag kommer bo i Japan så kommer jag ju inte att använda Telia hehehehehe... Ska kolla upp vad jag ska använda där dock. Serious business, måste kunna ringa. Ju. Ringa Natsumi <3 Också ska jag till banken och fråga vad jag ska använda för kontokort och be dem byta batterier i min dosa till internetbanken. 

Nu blir det The big bang theory :3

xoxooo ;DDD;DD;D

Bananglass :>

Nu sitter Felix bredvid mig i soffan och slickar glassresterna från min tallrik. Jag är ju inte så duktig på att baka, laga mat eller hålla på med andra liknande aktiviteter i köket, så jag blev riktigt glad när jag hittade det här suveräna receptet på "glass". Man fryser helt enkelt in banan och mixar sen. Jag hade i blåbär och mjölk så att det blev en tjock sörja, och sen ställde jag inte det i frysen igen. Det smakar banan- och blåbärsglass och det är ju mina favoritsmaker, tihi. Och det är till och med nyttigt! (Lite för nyttigt, så jag hade på sprutgrädde och chokladsås.)

Mjaja! Jag har haft en väldigt trevlig helg, utgång både fredag och lördag med lite olika människor och olika äventyr. Hoppas att jag snart kan åka till Linköping och hälsa på vänner där. Det kommer att bli riktigt kul! 

xoxo, Bea ;D;DD

Hårddisk och CSN

Yeay! Idag fick jag min externa hårddisk. Fy sjutton, vad snabbt det gick! Så nu har jag lagt över det lilla jag hade i datorn till den. Jag tror att det kommer bli svårt att fylla den...

Idag har jag tränat. Hemma i mitt vardagsrum. Det var faktiskt ganska utmattande, jag fick inspiration av en tjej som har videor och en blogg. Jag har inte tränat på flera månader heller, så jag är helt ur form (inte för att jag var i särskilt bra form innan då men).

Jag har också gjort min ansökan om studiemedel hos CSN. Det var dock inte förrän efter att jag lagt brevet på posten som jag upptäckte att jag hade fått mail med ändringar i kostnader. Så imorgon blir det gör om, gör rätt. Jävla skit, krångel.

Såg Avatar igen förut också, bra film det där! Men jag måste typ glömma bort vad som händer mellan varje gång jag ser den, det är inte riktigt som exempelvis Stolthet och fördom, som jag skulle kunna se två gånger på raken efter varandra. Fy sjutton, vad den filmen är bra. Fantastiska intriger och väldigt rörande kärlek... <3 Jag tror nästan jag fick såpass lust att se den att jag ska göra det nu...

xoxo, Bea


Schleten söndag

Sov länge, gick upp och käkade frukost, satte mig och läste ett tag, såg klart på B gata H kei och läste igenom mailet från Study international igen. Kollade en massa info om papper, pengar osv. Massor med frågor, massor att göra. Jag fattar inte hälften av allt, hjälp?! Skickade mail till min studievägledare i alla fall och frågade en massa, så jag får nog svar imorgon. Jag tror det får bli så att jag ringer CSN imorgon också. 

Idag har jag alltså nästan inte gjort något vettigt alls. Jag har inte ens käkat lunch än, men det är väl okej med tanke på att jag åt frukost vid typ ett, två någon gång. Jag vill ha godis.

Fan vad det måste vara hemskt att vara en flagga. Bara hänga där uppe och stå ut med blåst, kyla och nederbörd. Stackars flaggor.

Nu ska jag se på Howl's moving castle like a baws. Antagen!

Idag fick jag mail om att jag har blivit antagen till Kyoto Institute of Culture and Language, KICL. Bifogat i mailet fick jag Admission Certificate, stämplat av min nya rektor Yamaguchi Osamu (Hihihi :3), ett papper att skicka till CSN som är underskrivet av densamma, samt en faktura på 56 000 kronor. Jag kan lugnt säga att det är den största faktura jag någonsin fått. (Y)

Jag är på topphumör nu. Det börjar bli verkligt att jag ska till Japan. Jag ska söka pengar från CSN snarast så att jag kan betala kursavgiften och resan. På diskbänken står en kladdkaka (som jag lyckades fett bra med) och sprutgrädde. Snart kommer mamma med pizza. Life is good!

Beställt hårddisk :>!

Idag har jag äntligen fått tummen ur och beställt en extern hårddisk! :) Det blev en från cdon på 1 Tb för 799 kronor. Jag tyckte att det var ganska lagomt på alla plan! :)

Har också kollat in utbildningar som jag kan gå efter att jag har kommit hem från Japan, men inget intresserar mig. Allting verkar antingen trist eller svårt att få jobb efter. Just nu känner jag bara för en ettårig litteraturlinje på Wiks folkhögskola, men chansen att få bra jobb efter det är ju lika med noll, så länge jag inte lyckas som författare... Och visst är det min dröm att bli författare, men det verkar så otroligt långt borta. Oh well, tur att jag har ett år i Japan på mig att komma på vad jag ska göra sen :P

Toradora

Ah hej, jag fick ett anime-ryck. Jag kollade igenom hela Toradora (25 avsnitt) på två dagar. Den var bra. Det är trevligt med lite puttinutt ibland, och vad är mer puttinutt än en kärleksanime där alla är tokiga och pratar gulligt? :)Fredag den trettonde

Jag upptäckte alldeles nyss att det är värsta otursdagen idag! Jag har dock haft det bra och finfint idag, med ett härligt bad på morgonen, en massa Bleach och trevlig matlagning med brorsan.

Jag tror inte på att vissa nummer eller dagar för otur med sig, varför skulle de göra det? Det är ju människor som har hittat på både siffror, dagar och otur, haha. Övernaturliga saker över huvud taget har jag lite svårt att förstå poängen med. Det mest övernaturliga jag har varit med om var när farsans TV startade sig själv när jag låg och läste. Jag stängde av den igen, och så var det med det. 

Nej, vet ni vad. Det finns vissa sorters människor som jag har svårt för. En sort är de som är dåliga gäster. Haha, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Men folk som, när de är gäster hos folk som de kanske inte står så nära, till exempel har åsikter om maten. När jag har varit gäst så har jag aldrig i hela mitt liv klagat på maten som har serverats. En sån petitess, men fan, vad jag stör mig på sånt. 

Sen finns det massor med människor som jag tycker om att ha att göra med. Exempel på det är personal i service-yrken som trivs med sitt jobb! Det är så skönt att bli glatt bemött på restaurang till exempel. Tumme upp för alla som trivs och är glada så att man själv också blir glad. (Y) Och ni som inte trivs, men håller skenet uppe, är fan också värda tumme upp. (Y) Det skulle inte jag klara. Sura Bea bakom disken på ett hotell vore inte helkul för gästerna. :P

Moose

Tjenare tjohej! Idag har jag och brorsan gjort mos-lim. Stavmixer är en smart grej, tänkte vi. Då går det snabbt och smidigt! Men nehej, oanade konsekvenser följde. Det tänkta moset blev till klister i stället. Tur att det inte smakade lim!

Jag har införskaffat hörlurar idag som jag nu sitter och lyssnar i. Infected Mushroom lyssnar jag på atm. (Y)

Sucker punch var faktiskt en besvikelse. Den blev så tråkig efter ett tag. Och den var för komplicerad för att jag skulle orka. Jag tyckte jag fattade en hel del, men när brorsan förklarade vad han läst i analyser, så uppdagades en massa som jag inte hade tänkt på. Smart. Jävlar, vilken klipsk film. Men det jag såg var fap-material för killar som gillar lättklädda tjejer med vapen av alla de slag (nästan alla killar, am I right? ;D;D;DD;Ddd,), som var förklädd till en djup film med många intellektuella nivåer. Wtf. Jag hade skyhöga förväntningar på den här filmen, men det var inga ups and downs, den var bara ett rakt streck med samma händelser om och om igen, fighterna var för utdragna. Snyggt, sure. Bra gjort, visst. Djup, smart... Ah. Men vad spelar det för roll när man vill spola över mittendelen? Jag gillade början och slutet, för då hände det grejer. Och första fighten. Jag ville gråta när delen med drakarna kom. Stackars draken?! ffs.

xoxo, Beeaaaaaa

Arbetslös

Det är ju ganska intressant vad som händer när man inte har något att göra om dagarna. Jag har börjat utveckla ett sov-syndrom som innebär att jag inte blir pigg om jag sover mindre än tio timmar per dygn. Jag har också utvecklat ett lite skadligt intresse för rörlig bild. Dvs. jag ser på en massa film och anime. Och jag städar! Det är heltokigt. 

Jag såg faktiskt på en till film igår, efter The bucket list. Jag såg på The greatest, som handlar om en familj som försöker hantera sorgen efter en förlorad son och bror, samtidigt som dennes flickvän flyttar in med beskedet att hon är gravid. Den var intressant, bra, sorglig, fin och jag bölade framemot slutet. Man kan säga att den handlade om hur olika alla hanterar sorg. Den var verkligen sevärd. 

Ikväll ska jag försöka att inte ha död som huvudtema. Jag tänkte se Sucker Punch eftersom jag inte har sett den än. :) Jag tror det kan bli bra! 

Bild från The greatest :)The bucket list

Kort summering: Två cancerpatienter rymmer för att leva livet den tid de har kvar. Jack Nicholson och Morgan Freeman innehar huvudrollerna. Jag gillar Morgan Freeman, för han har så härlig röst :>

Nu ska vi se... Jag tyckte filmen var jättebra. :) Det låter ju lagom klent. Men den hade liksom lagom av allt. På sätt och vis var den en feel good-film, men samtidigt var den sorglig, som den ju borde vara med cancer som tema. 

Men jag är ingen filmkritiker, och jag är som sagt inte särskilt klipsk när det gäller filmer, så jag nöjer mig med att skriva: Se den. :)

Snatch

Skitigt, men snyggt. Det märks att det är samma skapare som till Lock, stock and two smoking barrels (Guy Ritchie). Det är precis samma stil. Egentligen borde jag se om den nu också och verkligen jämföra, men det har jag ingen lust med just nu. Rå humor och konstiga, väl genomtänkta karaktärer. Bra skådisar. Favoriten var inte Brad Pitt, utan Vinnie Jones, som spelade Bullet Tooth Tony. Han får alltid de bästa rollerna ;o (*host*The midnight meat train*host*)

Jag tyckte den var smart och sådär lagom matcho. Den brittiska engelskan förhöjer känslan också, det hade inte varit samma sak om alla hade snackat amerikanska. (Y)

Mannen, myten, legenden i sitt esse. ;)Jordgubben 132

Mjaha, efter att ha haft Bleach-maraton nästan hela dagen så sitter jag nu här och försöker teckna något tjusigt. Det går inte särskilt bra. Jag tror att jag ska ta fram akrylfärgerna imorgon i stället :)

Mamma har gett mig i uppdrag att fixa middag varenda vardag lagom i tid tills familjen kommer hem från jobbet. Det är ett uppdrag jag tycker är helt okej, eftersom det faktiskt kan vara ganska roligt att laga mat. Och jag behöver bli bättre på det (vilket säger allt om hur maten kommer att smaka i början höhöhö). Jag ska bli en mästerkock! Idag blev det en indisk linsgryta, som jag förberedde igår, till lunch och nån biffgrej till middag. OCH RIS. :3 50% vegetarisk mat (Y)

Imorgon ska jag käka lax till lunch och det kommer att bli nam nam. :3 

Just det! Jag har fått tillbaka depositionen och halva månadshyran idag också, så nu är jag rik. Men det ska sparas till Japan så att jag kan leva där borta, och inte bara överleva.

Nu ska jag käka kvällsmat och se på Snatch tror jag. BAIIII
PS. Det här är Ichigo. Visst är han sööööwwwt kawaii desu neee? OwO :3333333 DS.


Water for elephants

Känner att jag bara bloggar om filmer jag sett numera... XD Jaja, vad spelar det för roll.

Inatt har jag sett Water for elephants och den var typ så bra som jag hade tänkt mig. Jag gillar filmer som tar en till ovanliga miljöer. Fast när Pattinson började umgås med den söta blondinen så kunde jag inte låta bli att tänka "men vad ska Bella säga nu?!" 

Och nej, jag har inget Pattinson-tema. ;o Men jag har velat se den här filmen länge nu ju! :>The twilight saga

OMG, jag har sett två av filmerna nu. Jag upptäckte att New moon gick på ettan förut, så jag tänkte att jag lika gärna kan se den. Vad sjutton, det är ju inga reklampauser på ettan. Det verkar på folk som om man antingen hatar eller älskar Twilight. Typ som Justin Bieber. 

Ah, det var allt jag ville säga (skriva)... *Host*

Here goes. 
Jag hatar inte Twilight. Jag hatar inte Justin Biever (*fniss*). Men inte är jag ett fan heller. Knappast. Jag tyckte att New moon var ganska intressant. Lite dryg, ingen särskild variation att tala om och inga större intriger än dem vi redan visste om med tjejen som är kär i en vampyr what's-his-face blabla, ni vet. Det där är för kattsingen allmänbildning numera. Men vad hände i den här filmen? Ingenting. Vampyren lämnar flickan som är så kär att hon inte vet vart hon ska ta vägen, hon umgås med en yngre kille som visar sig vara varulv. Alla älskar Bella, men Bella vill bara ha odödliga livskamrater.

Vad gjorde då filmen intressant? Varför tittade jag på hela? Hm.. hm hm hm... 
Trots att spänningen inte blev särskilt hög hur de än försökte, och trots att min första reaktion när eftertexterna kom var "Var det allt?", så är det ändå så att jag är lite nyfiken på fortsättningen. Vampyrer är inte min grej, framför allt inte om de blänker i solen som tusen diamanter, men Edward verkar vara en hyvens kille. Deras kärlek är dock så fruktansvärt överväldigande perfekt och underbar och oändlig att jag liksom ville säga åt dem att sluta. Men det är en bra grej, på ett sätt! Blir jag engagerad i filmen så är det så mycket lättare att smälta att replikerna är dåliga. 

Okej, nog med det där nu. Det kanske faktiskt var musiken som fick mig att se på hela, för den gillade jag. Och de snygga killarnas bara överkroppar hjälpte nog. 

Men vad är grejen med alla som säger sig hata Twilight och/eller Justin Bieber? Folk som håller på och irriterar sig hela tiden och kastar glåpord och skit på dessa fantastiska kulturella arv tycker nog egentligen bara om känslan att vara emot något. Saker man helt enkelt inte tycker om ignorerar man. Om man är intelligent vill säga. Låt f12:orna avguda Justin Bieber ffs, han sjunger bra och han är faktiskt ganska söt. Man kan inte hata en person för att hans musik inte faller en i smaken. Eller en serie för att man inte gillar genren. Get a grip.

Ska leta upp en tjusig bild på blänkande Edward nu åt er. :)
Äh vafan, hittade en supertjusig bild. Watch out Bella, your boyfriend is gonna eat you!PS. Jag har klippt mig. DS.